Hushållsnära tjänster, städning, fönsterputs, golvvård i Edsbyn, Alfta & Bollnäs | Grängsbo Service AB

Hushållsnära tjänster

Avdraget ger dig 50% skattereduktion direkt vid köpet!

Priserna hos Grängsbo Service är bruttopriser, det vill säga priset före skattereduktionen. Köper du hushållstjänster av Grängsbo Service får du 50 % skattereduktion på arbetskostnaden! I detta ingår t ex städning, fönsterputs, snöskottning och trädgårdsarbete och mycket mer till halva priset!

From den 1 juli 2009 gäller Direktavdraget för hushållsnära tjänster vilket innebär att du bara betalar 50 % av arbetskostnaden vid köptillfället. Vi administrerar din skattereduktion direkt med Skatteverket. Smidigt och enkelt för dig som kund.

När du köper tjänsten privat

Skattereduktionen är max 50 000 kronor per person och år vilket motsvarar ett underlag av 100 000 kronor. Vänd dig till Skatteverket för aktuell info om hur mycket du nyttjat av din skattereduktion. Tänk på att flera personer (över 18 år med taxerbara inkomster) i ett hushåll kan stå på Grängsbo Service avtal och därmed nyttja skattereduktionen utifrån fördelning som kunden bestämmer själv.

När du får tjänsten som löneförmån

Har du hushållstjänster som löneförmåner via din arbetsgivare så kan du också få Grängsbo Service tjänster skattereducerade med 50 %, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd!  Din arbetsgivare skickar årligen in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten och du gör sen enkelt avdraget i din deklaration. Även här gäller att skattereduktionen max kan vara 50 000 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 100 000 kr.

Läs mer om skattereduktionen på skatteverkets hemsida

Hur beräknas mitt förmånsvärde?

I ditt skattepliktiga förmånsvärde inräknas totala värdet för tjänsten d.v.s. värdet av hushållsarbetet men också värdet av material, utrustning och resor. Vid 50 % marginalskatt kommer den skattepliktiga förmånen att vara högre än underlaget för skattereduktionen eftersom material, utrustning och resor inte får medräknas i underlaget för skattereduktionen.

Skattereduktion på ett bekvämt sätt

Precis som andra förmåner ska förmånen för hushållsnära tjänster redovisas i din självdeklaration. När din arbetsgivare gör beräkning av preliminärskatteavdrag kommer inte förmånen för hushållsnära tjänster att räknas in. (Detta gäller dock endast sådant hushållsarbete som är underlag för skattereduktion därmed dras preliminärskatt på material, utrustning och resor).

Istället lämnar din arbetsgivare underlag för värdet på förmånen på den årliga kontrolluppgiften till Skatteverket, du behöver alltså inte skicka in egna underlag t.ex. kvitton. Som anställd gör du sedan avdraget själv i din deklaration där underlaget kommer att vara förtryckt.

Våra Tjänster

 

Hushållsnära tjänster

Välj Grängsbo Service för ett komplett utbud av hushållsnära tjänster. Oavsett om du behöver en veckostädning, fönsterputsning, eller hjälp med att höströja i trädgården, .nns vi där för dig. Du kan dessutom få upp till 50% rabatt direkt på fakturan genom avdragen för hushållsnära tjänster och ROT.

Läs mer om Hushållsnära tjänster